رفتن به بالا
  • تعداد اخبار امروز : 0 خبر
  • چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳
  • الأربعاء ۱۲ ربيع ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Wednesday 16 October

صریر: جمعی از خبرنگاران آذربایجان شرقی به همراه معاونین اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در قالب یک تور رسانه‌ای از پایانه‌های مرزی جلفا و نوردوز بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار اعزامی صریرنیوز، جمعی از خبرنگاران آذربایجان شرقی به همت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در قالب یک تور رسانه‌ای از پایانه‌های مرزی جلفا و نوردوز بازدید کرده و با روند فعالیت‌ها و پروژه‌های عمرانی در حال اجرا در این منطقه آشنا شدند.

مدیر پایانه مرزی جلفا در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در نیمه نخست امسال ۷۴ هزار و ۲۰۰ مسافر ایرانی و خارجی از پایانه مرزی جلفا تردد کرده اند، گفت: در زمان کنونی حمل و نقل کالا از این پایانه از روزانه ۱۲۰ دستگاه در سال های گذشته به ۴۰۰ خودرو باری افزایش یافته است.

«حسن داداش زاده» با بیان اینکه این پایانه فعالیت خود را از سال ۱۳۶۹ با بخش مسافری شروع کرده است، افزود: فعالیت بخش باری این پایانه نیز از سال ۱۳۷۵ آغاز شده است، همچنی در اوایل سال ۱۳۹۸ کریدور ترانزیتی جلفای ایران، جلفای نخجوان، ترکیه، گرجستان و اروپا راه اندازی شد که با راه اندازی این کریدور هم اکنون حدود ۱۲۰ دستگاه خودرو باری ایرانی از طریق این پایانه در مسیر اروپا تردد می کنند.

مدیر پایانه مرزی جلفا گفت: در نیمه نخست امسال ترانزیت ورودی و خروجی کالا از پایانه‌ مرزی جلفا با افزایش حدود ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود یک میلیون و ۱۴۳ هزار و ۸۰۰ تن رسیده است.

داداش زاده، با بیان اینکه در این بازه زمانی میزان تردد وسایل نقلیه سنگین باری از پایانه مرزی جلفا حدود هفت درصد افزایش یافته است، ادامه داد: در این مدت ۲۷ هزار و ۱۰۰دستگاه کامیون ایرانی و ۳۲ هزار و ۸۰۰ کامیون خارجی از پایانه مرزی جلفا تردد کرده اند.

وی با اشاره به اینکه در زمان کنونی روزانه ۱۰ تا ۱۲ دستگاه اتوبوس مسافری با حدود ۵۰۰ مسافر به صورت ترانزیت از این پایانه تردد می کنند، یادآور شد: فعالیت این پایانه مرزی تا اواخر سال ۱۳۹۰ تا پایان وقت اداری بود که برای تسهیل و ارایه خدمات بهتر به مسافران و خودروهای عبوری، هم اکنون این پایانه تا ساعت ۱۸ عصر فعالیت می کند.

فعالیت پایانه مرزی نوردوز صادرات محور است

همچنین «محمد بایبوردی»، در حاشیه بازدید خبرنگاران از این پایانه مرزی اظهار داشت: این پایانه مرزی به عنوان تنها مرز زمینی رسمی بین ایران و ارمنستان بوده که در سال ۱۳۸۳ برای تردد ۱۲۰ دستگاه خودرو طراحی و ساخته شده است.

وی با اشاره به افزایش حدود چهار تا پنج برابری حجم تردد در این پایانه مرزی، اظهار کرد: برای تسهیل و تسریع در تردد خودروهای مسافری و باری از این پایانه، طرح جامع توسعه آن از سوی مشاور تهیه و کلیات آن در کارگروه ویژه مرزهای زمینی کشور مصوب شده است.

مدیر پایانه مرزی نوردوز با بیان اینکه بازنگری طرح جامع توسعه این پایانه در اولویت سازمان پایانه های مرزی کشور قرار دارد، گفت: اکنون جزئیات این طرح از سوی ادارات مستقر در مرزها از جمله گمرک در حال بررسی و تکمیل نهایی است.

بایبوردی، با تاکید بر اینکه توسعه و انجام تغییرات در پایانه های مرزی به صورت متوازن بین ۲ کشور ایران و ارمنستان باید انجام شود، ادامه داد: هم اکنون طرح توسعه و افزایش وسعت پایانه مرزی به صورت همزمان در طرف دیگر مرز نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت پایانه در حوزه های مسافر و کالا به صورت ۲۴ ساعته انجام می شود، یادآور شد: این پایانه مرزی دارای ۲ سالن مسافری با وسعت ۳۵۰ مترمربع و تجاری با وسعت ۸۵۰ مترمربع و سیستم های مکانیزه کنترل شامل ایکس‌ری کامیونی، خودرویی و چمدانی است که موجب سهولت تردد می شود.

مدیر پایانه مرزی نوردوز با بیان اینکه این پایانه مرزی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است، گفت: فعالیت این پایانه صادرات محور بوده و عمده کالاهای صادراتی این پایانه، مصالح ساختمانی، محصولات پتروشیمی و ترکیبات نفت و سوخت و تولیدات کارخانجات ایرانی در قالب کالای همراه مسافر است.

بایبوردی افزود: مسیر ترانزیتی نوردوز امن و مطمئن است و کالاها از مبادی بندرعباس، کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق از طریق این پایانه مرزی به ارمنستان و روسیه و بالعکس ترانزیت می شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون روزانه به طور متوسط ۴۵۰ دستگاه خودرو باری و یک هزار و ۵۰۰ مسافر این پایانه مرزی تردد می کنند، اظهار کرد: در نیمه نخست امسال میزان ترانزیت از این پایانه مرزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد افزایش یافته است.

مدیر پایانه مرزی نوردوز گفت: در این بازه زمانی میزان ترانزیت کالا از این پایانه مرزی به ۱۶۰ هزار تن و حجم صادرات با ۳۷ درصد افزایش به ۷۲۸ هزار تن رسیده است.

بایبوردی، ادامه داد: در نیمه نخست امسال تردد وسایل نقلیه سنگین باری از پایانه مرزی نوردوز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۱۱ درصد افزایش به ۳۳ هزار و ۴۰۰ دستگاه کامیون ایرانی و ۴۲ هزار و ۹۰۰ کامیون خارجی رسیده است. در این مدت ۲۸۴ هزار و ۱۰۰ مسافر ایرانی و خارجی با استفاده از یک هزار و ۹۰۰ دستگاه اتوبوس از پایانه مرزی نوردوز تردد کردند.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

چرا باید کتاب بخوانیم؟

به گزارش صریرنیوز در تبریز، کتاب، همان یار مهربان که همه ما از کودکی با آن آشنا هستیم این روزها تا حد زیادی از زندگی هایمان دور شده است. با گسترش علم و تکنولوژی و باز شدن پای شبکه های اجتماعی به زندگی ما، کتاب و کتابخوانی این روز ها به دست فراموشی سپرده شدند و متاسفانه آمار مطالعه در کشور ما به طرز وحشتناکی کاهش یافته است. اما هنوز هم می توان در این مورد کاری کرد. اولین قدم این است که از خودمان بپرسیم چرا باید کتاب بخوانیم؟ یا فواید کتاب و کتابخوانی برای ما چیست؟ پاسخ دادن به همین سوال ها تا حد بسیار زیادی به ما کمک خواهد کرد که به یک فرد کتابخوان تبدیل شویم که نمی تواند کتاب را از زندگی اش کنار بگذارد. بسیاری از ما کتاب خواندن را تنها به درس و مدرسه و دانشگاه محدود می کنیم، در حالی که کتاب خوانی می تواند یک تفریح خوب و لذت بخش برای کسانی باشد که نمی دانند اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانند. خوشبختانه در کشور ما ۲۴ آبان ماه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است. در هفته کتاب و کتابخوانی، جشن ها و سخنرانی های متعددی در نقاط مختلف در مورد اهمیت و جایگاه کتاب برگزار می شود. برای اینکه بهتر درک کنیم چرا کتاب و کتابخوانی تا این حد مهم است؛ در ادامه این موضوع را از جنبه های مختلف بررسی خواهیم کرد. کتاب خوانی در درجه اول بر روی افراد و در مرحله بعد بر روی جامعه تاثیر می گذارد و موجب پیشرفت یا پسرفت یک اجتماع خواهد شد. پس اگر میخواهید بدانید چرا باید کتاب بخوانیم؟ این ماله را تا انتها مطالعه کنید. فواید فردی کتاب و کتابخوانی همانطور که گفتیم کتاب خواندن می تواند از جنبه های مختلفی زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ اما شاید مهمترین آنها زندگی شخصی و فردی شما باشد. باهم برخی از مهمترین آنها را بررسی خواهیم کرد. ۱- کتابخوانی تمرکز شما را افزایش می دهد بررسی ها نشان می دهد افرادی که به کتاب خواندن علاقه دارند و هرروز بخشی از وقت خود را صرف مطالعه کردن می کنند، تمرکز و دقت بیشتری دارند. یکی از دلایلی که کتاب خوانی موجب افزایش تمرکز و دقت در افراد می شود این است که هنگام مطالعه شما نمی توانید کار دیگری را انجام دهدی، چرا که اگر چنین کاری کنید از متنی که مطالعه می کنید چیزی نخواهید فهمید. این کار تمرکز بیشتری از شما می طلبد و در دراز مدت سبب می شود که تمرکز شما افزایش یابد. البته افزایش تمرکز یکسری تکنیک ها و تمرین های ویژه هم دارد که ما همه آن ها را یکجا جمع کردیم. هم اکنون برای این آموزش فوق العاده تخفیف ۸۴% گذاشتیم تا همه بتوانند با استفاده از آن تمرکزشان را بهبود دهند. ۲- کتابخوانی به شما تفکر نقاد را می آموزد یکی از بزرگترین نکات منفی که متاسفانه در بسیاری از مردم یافت می شود، ...

آخرین خبرها